Sport & Fysiotherapie

Fysiothrain is gespecialiseerd in sport fysiotherapie. We begeleiden zowel amateurs als professionele sporters. Om langdurige periodes van herstel te voorkomen is het belangrijk om blessures tijdig te herkennen en op de juiste manier te behandelen. Wij kunnen u daarbij helpen.

Sport fysiotherapie

Stap 1: Voorbereiding met behulp van software in de praktijk

Sport fysiotherapie

Stap 2: Functionele training op de indoor baan (buiten de praktijk)

Sport fysiotherapie

Stap 3: Uitbehandeld

Fysiothrain stelt een begeleidingsprogramma op om uw blessure te herstellen en te voorkomen. In een oefenprogramma maken we gebruik van trainingsapparatuur, waarin we fysiotherapeutische oefenvormen combineren met sportspecifieke oefeningen en bewegingspatronen.

Indien nodig overleggen we met uw begeleidende coach of trainer over een aangepast trainingsschema. Fysiothrain kan advies geven wat betreft dosering en intensiteit om gedurende de periode van herstel te blijven sporten en uw conditie te behouden. Ook kunnen we inzicht geven in hoeverre u bij het uitoefenen van uw sport rekening moet houden met uw basishouding om (dezelfde of andere) blessures in de toekomst te voorkomen.

Sportmedische begeleiding – Hardlopen

Sport fysiotherapie

Behandeling hardloopblessures

Sport fysiotherapie

training op de lopende band

Fysiothrain is actief betrokken bij het sportmedisch begeleiden van sporters. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen  van hardloopblessures (o.a. Shin Splint/ Achillespeesblessures, Patello- Femorale klachten). De fysiotherapeutische begeleiding is gericht op het behandelen en voorkomen van blessures of klachten en het optimaliseren van de sportprestaties. Naast het behandelen van acute problemen (blessures) voor en tijdens competities, helpt Fysiothrain in de professionalisering van het medische beleid ten aanzien van de sporters. We begeleiden sporters onder andere door middel van een uitgebreid testprotocol. Dit protocol bestaat uit een combinatie van fysiotherapeutische en sportspecifieke tests, zoals stabiliteits- en coördinatietesten, onderzoek naar spierkracht en spierlengte, maar ook spieractiviteit of spierspanning middels een EMG. Deze gegevens worden geanalyseerd en omgezet in oefeningen die thuis gedaan kunnen worden, gekoppeld aan een (trainings)advies. Het doel is om sportspecifieke blessures te voorkomen en een persoonlijk trainingsschema op te stellen om de prestaties van de sporter te optimaliseren.

Sport training krachttest

Software maximale krachtmeting

Sport training reactie test

Software training reactie test